Autor: Meditsiiniuudised • 14. detsember 2021

Merits: viirusest pääsevad ilmselt vähesed

Valitsuse teadusnõukoja liige ja Tartu Ülikooli (TÜ) rakendusviroloogia professor Andres Meritsa hinnangul ei suuda end koroonaviirusest kõrvale hoida ilmselt keegi, kui siis väga vähesed; aasta jooksul peaksid tema hinnangul haiguse läbipõdemise või vaktsineerimise läbi immuunsuse saavutama peaaegu kõik inimesed.
Andres Merits peab tõenäoliseks, et koroonaviirusest ei pääse keegi.
Foto: Tartu Ülikool

Merits pidas möödunud nädalal toimunud Meditsiiniuudiste konverentsil "Meditsiin 2022" järgmise pandeemia-aasta kulgu uue omikrontüve valguses prognoosides tõenäoliseks, et aasta jooksul – võib-olla kevadeks, võib-olla aasta lõpuks – saavutavad immuunsuse kõik või peaaegu kõik inimesed, vaktsiini läbi või ilma.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099