Autor: Meditsiiniuudised • 15. detsember 2021

Pfizeri COVID-19 ravim näitas ligi 90% efektiivsust

Pfizeri COVID-19 ravim Paxlovid näitas viimastes laboritestides ligi 90% efektiivsust riskigrupi patsientide haiglasse sattumise ja surmajuhtumite ärahoidmisel; ravim on tõhus ka kiiresti leviva omikrontüve puhul.
Paxlovidi tõhususprotsent raske haigestumise ja surma ärahoidmisel on ligi 90.
Foto: Shutterstock

Novembris teatas Ameerika Ühendriikide ravimitootja, et nende suukaudne ravim oli 1200 inimesega uuringu vahetulemuste põhjal haiglaravi või surmajuhtumite ärahoidmisel platseebost umbes 89% efektiivsem. Hiljem lisati uuritavate hulka veel tuhat inimest, kirjutab Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099