Autor: Margot Vent • 26. jaanuar 2022

Uuring: regulaarne treenimine võib aeglustada Parkinsoni progresseerumist

Kui varasemalt on teada, et treening aitab säilitada Parkinsoni tõvega inimese töövõimet, siis Jaapanis tehtud värske uuringu andmeil võib kaks korda nädalas mõõdukalt treenimine varajases faasis Parkinsoni tõve progresseerumist koguni aeglustada.
Uuringu andmeil võib regulaarne treenimine aeglustada Parkinsoni progresseerumist.
Foto: Shutterstock

Viis aastat väldanud uuringus osales 237 hiljuti Parkinsoni tõppe haigestunud 56-70aastast inimest, kellest 69% olid mehed. Selle käigus mõõdeti patsientide kognitiivset funktsiooni ja analüüsiti kehalist aktiivsust, kirjutab ajakiri Neurology.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708