Autor: Meditsiiniuudised • 1. märts 2022

Maarja Krais-Leosk: harvikhaigused ei ole kunagi tähtsaim virn kellegi laual

Eesti Puuetega Inimeste Koja tegevjuht ja 6aastase harvikhaige tütre ema Maarja Krais-Leosk ütles esmaspäeval Tallinnas toimunud harvikhaiguste päevale pühendatud ümarlaual, et riigil võiks olla valmisolek pakkuda harvikhaiguse diagnoosi saanud inimesele ja tema lähedastele elementaarset psühholoogilist ja sotsiaalset nõustamist.
Riigilt oodatakse valmisolekut pakkuda harvikhaiguse diagnoosi saanud inimesele ja tema lähedastele elementaarset psühholoogilist ja sotsiaalset nõustamist.
Foto: Tiit Mõtus

"Diagnoosi saanud inimesele ja tema perele on olukord keeruline - nende elud muutuvad päevapealt. Minu nägemus on, et psühholoogilise nõustamise teenust tuleks pakkuda kohe haiglas. See peab olema vahetu ja kiire, mitte et paari kuu pärast keegi võtab sinuga ühendust. Kahjuks ei ole harvikhaigused kunagi kõige tähtsam virn kellegi laual, sest nagu see sõnagi ütleb - need on harvikhaigused. Ma tahaks näha riigi visiooni ja plaani," rääkis Krais-Leosk.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708