Autor: Meditsiiniuudised • 16. märts 2022

Uus teenus aitab paljusid ravimeid korraga kasutada võimalikult ohutult

Tartu ülikooli teadlased töötavad koos praktiseerivate proviisorite ja farmaatsia erialaorganisatsioonidega välja ravimite kasutamise hindamise teenust, mille eesmärk on nõustada viit või enamat ravimit võtvaid patsiente.
Uus teenus aitab paljusid ravimeid korraga kasutada võimalikult ohutult.
Foto: Shutterstock

Farmaatsiadoktorant Anita Tuula sõnul on Eestis üle 70aastaste patsientide hulgas 65% neid, kellel on korraga kaks või rohkem haigust, mis tähendab, et tihti peavad inimesed kasutama korraga mitut ravimit. "Viie või enama ravimi üheaegset kasutamist võib nimetada hulgiravimikasutuseks. Hulgiravimikasutajatel on aga suurem ravimite koos- ja kõrvaltoimete risk, samuti on neil sageli kehvem ravijärgimus, mis võib viia ravi tõhususe vähenemiseni," rääkis Tuula.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708