Autor: Margot Vent • 3. mai 2022

Briti-Hiina uurijad selgitasid välja keskealiste optimaalse uneaja

Briti-Hiina teadlased selgitasid välja keskealiste ja vanemate inimeste optimaalse uneaja. Kui varem on täiskasvanutele soovitatud 7-9tunnist ööund, siis hiljutisest uuringust ilmnes, et parim oleks sihtida alumist piiri.
Briti-Hiina uurijad selgitasid välja keskealiste optimaalse uneaja.
Foto: Shutterstock

Cambridge'i ja Fudani ülikoolide teadlased leidsid, et seitsmest tunnist vähemat või rohkemat und võib siduda kehvemate kognitiivsete oskuste ja vaimse tervise probleemidega. Nimelt tulid vähem või rohkem maganud täiskasvanud halvemini toime ülesannetes, mis mõõtsid näiteks mälu ja probleemide lahendamise võimet, samuti oli neil teistest rohkem ärevuse ja depressiooni sümptomeid, kirjutab mtvuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708