Autor: Margot Vent • 24. mai 2022

Värske uuring: keskea unetus võib tuua hilisemad mäluprobleemid

Helsingi ülikoolis tehtud uuringu kohaselt tuleks pikaajalisi unetuse sümptomeid pidada kognitiivsete häirete riskiteguriteks: unetust tuleks varakult ravida, et vältida hilisemaid aju info käsitlemise probleeme.
Värske uuring: keskea unetus võib tuua hilisemad mäluprobleemid.tus
Foto: Shutterstock

"Terviseuuringu Helsinki Health Study tulemused näitasid, et rasked unetuse sümptomid olid seotud vanemate inimeste kognitiivse funktsiooni halvenemisega," ütles doktorant Antti Etholén. Uuringu käigus leiti ka, et mälu-, õppimis- ja keskendumisvõime halvenemise risk suurenes unetuse sümptomite kestuse pikenedes, kirjutab Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099