Autor: Kadi Heinsalu • 5. juuli 2022

EELINFO: Millest räägitakse arvamusfestivali Tervise Tuleviku alal?

Paides 12.-13. augustini toimuval 10. arvamusfestivalil on tervishoiuteemasid palju, kuid lõviosa neist koondunud Tervise Tuleviku alale, lisaks on avatud Vaimse Tervise ala.
Paide vallitorn, kus ümber arvamusfestival toimub.
Autor: Arvamusfestival, Ragnar Vutt

Sel aastal on Tervise Tuleviku ala korraldajad tervishoiuettevõtted Synlab, Roche Eesti, Confido ja Magnum. Meditsiiniuudised teeb ettevalmistusi, et olla otseülekannetes korraldajate partner, lisaks on plaanis olla laupäeval ka kohapeal ja teha mu.ee kokkuvõtvaid uudiseid.

Festivali kavaga üldiselt saab tutvuda siit, kasutades otsinguaknaid.

Reedel algavad alal arutelud kl 12 ja esimene teema on "Kust tulevad targad patsiendid?" Arutlevad professor Kristjan Port, Laura Prett (Linnamõisa perearstikeskuse perearst), Nele Labi (Sotsiaalministeeriumi innovatsiooni asekantsler), Helena Haamer (elluastuv noor).

Kl 14 jätkab ala teemaga "Mitme kriisi õppetunnid", kus arutelus on Taimar Peterkop (riigisekretär), Kadi Lambot (Confido meditsiinijuht, juhatuse liige), Johanna-Maria Lehtme (MTÜ Slava Ukraini juht) ja veel kaks kinnitamata inimest.

Kl 16 algab vestlusring tervishoiu rahastamisest, mida modereerib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja, vestlevad Kalev Reiljan (Confido tegevjuht, juhatuse esimees), Rain Laane (Eesti Haigekassa juht), Tarmo Kärsna (Alexela AS juhatuse liige), Tea Danilov (Arenguseirekeskuse juh.ataja).

Kl 18 algab arutelu tervishoiureformist, vestlusringis on Maarjo Mändmaa (sotsiaalministeeriumi kantsler), Siim Espenberg (Tartu Ülikooli sotsiaalteaduslike rakendusuuringute keskuse juhataja), Kadri Tammepuu (Eesti Patsientide liidu juht, ajakirjanik), Tõnis Allik (Eesti Eratervishoiuasutuste Liidu juht, Medicumi juhatuse liige).

Laupäeval kl 10 on esimene teema "Kui palju ravimeid meil vaja on?", aruteluringis on Erki Laidmäe (Haigekassa ravimite ja meditsiiniseadmete osakonna juht), Kadri Mägi (Roche Eesti tegevjuht), Mihkel Luigas (Confido terviselahenduse juht), Katrin Kuusemäe (vähiravifondi Kingitud elu tegevjuht).

Kl 12 algab sõnaline ülevaade patsiendilugudest, kus Eesti inimeste lood toovad lavale Viljandi kultuuriakadeemia teatritudengid Oskar Kröönström ja Eva Maria Aru, Ilona Pastarus (Tartu Ülikooli Kliinikumi patsiendikogemuse juht), Argo Lätt (Rapla Perearstikeskuse perearst), Annika Uudelepp (Confido terviseteenuste juht, juhatuse liige).

Kl 14 on teemaks inimeste puudus sotsiaal- ja tervishoiusüsteemist. Räägivad Elen Kirt (Eesti Insuldipatsientide Seltsi juht), Heidi Alasepp (Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler), Ly Rootslane (Eesti Proviisorapteekide liidu juht), Piret Põldre-Vahur (Confido personalijuht).

Kl 16 on vestlusring sellest, kuidas tervishoidu tehnoloogiate abil juhtida. Arutelus on Riina Sikkut (Riigikogu liige, endine sotsiaalminister), Dr Vallo Volke (TÜ Kliinikum endokrinoloog, TÜ Kliinikumi innovatsioonijuht), Annika Alasi (LHV isiku- ja tervisekindlustuse tootejuht), Siim Saare (Activate Health asutaja ja tegevjuht).

Vaimse tervise alal on kahe päeva jooksul kaheksa teemat näiteks ületöötamisest, hingehoiust, noorte vaimsest tervisest, suitsiidiohu ennetamisest, psühhikast ja esoteerikast, mehe vaimsest tervisest.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708