Autor: Margot Vent • 4. august 2022

Teadlased: depressioonil ei ole mingit seost serotoniiniga

Üle maailma on palju tähelepanu pälvinud teadusajakirjas ilmunud ülevaade, mille kohaselt ei ole neurotransmitter serotoniin depressiooniga kuidagi seotud, ehkki haigust on pikalt ravitud muu hulgas just neuronitevahelise serotoniini hulka suurendavate serotoniini tagasihaarde inhibiitoritega (SSRI-dega).
Briti teadlaste hinnangul ei ole serotoniinil depressiooniga mingit seost.
Foto: Shutterstock

Nimelt avaldasid Joanna Moncrieff ja tema kolleegid Londoni ülikooli kolledžist äsja teadusajakirjas Molecular Psychiatry ülevaate, milles järeldasid arvukate serotoniini ja depressiooni vaheliste uuringute tulemusi kokku võttes, et usaldusväärseid tõendeid serotoniini ja depressiooni seose kohta leitud ei ole, kirjutab Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708