Autor: Margot Vent • 12. september 2022

Uuring: lastel näib olevat tekkinud koroonaviiruse vastane superimmuunsus

Soome tervise ja heaolu instituudi (THL) tehtud uuringust selgus, et umbes 90 protsendil Soome pealinnapiirkonnas Uusimaal elavatest alla 18aastastest olid kas COVID-19 vastu vaktsineerimise või sellesse nakatumise läbi saadud antikehad.
Vastne Soomes avaldatud uuring väidab, et lastel näib olevat tekkinud koroonaviiruse vastane superimmuunsus.
Foto: Shutetrstock

Uuringu tegijate hinnangul võib tulemuse üle kanda ka ülejäänud lastele riigis. Antikehade esinemist uuriti detsembris, jaanuaris ja mais 1–17aastastelt lastelt Helsingi ja Uusimaa haiglapiirkonna Huslabi laboris koroonahaigusega mitte seotud uuringutes võetud seerumiproovides. Igast vanuserühmast uuriti 20 ja kokku 1020 proovi, vahendas Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708