Autor: Margot Vent • 23. september 2022

Uued uuringud: D-vitamiin ei vähenda koroona ega hingamisteede infektsioonide riski

Suurbritannias ja Norras tehtud uuringute kohaselt ei vähenda D-vitamiini sisaldavad toidulisandid tõenäoliselt koroonasse ega teistesse hingamisteede infektsioonidesse nakatumise riski.
Uute uuringute kohaselt ei vähenda D-vitamiin koroona ega hingamisteede infektsioonide riski.
Foto: Shutterstock

Uuringutulemused avaldati meditsiiniajakirjas BMJ. Briti uuringus osales 6200 inimest, kellest pooled kannatasid uuringu alguses D-vitamiini vaeguse all. Neile anti väikeses või suures koguses D-vitamiini, teised aga jäeti kontrollrühma. Kuuekuulise uuringuperioodi jooksul ei tundunud kumbki annus vähendavat ägedate hingamisteede infektsioonide ega koroona riski, samuti ei mõjutanud toidulisand Queen Mary ülikooli teadlase Adrian Martineau' kinnitusel COVID-19 raskust, vahendas mtvuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708