Autor: Meditsiiniuudised • 12. oktoober 2022

Uuring: Eesti linnades tarbiti narkootikumidest enim amfetamiini

Justiitsministeeriumi tellitud reoveeproovide analüüsi kohaselt tarbiti Eesti linnades eelmises kvartalis narkootilisi aineid varasemast vähem. Vaadeldud narkootikumidest tarvitati enim amfetamiini, ent levinuim on jätkuvalt kanep.
Värske uuringu andmeil tarbiti narkootikumidest enim amfetamiini.
Foto: Shutterstock

Reoveeproovide analüüsi teevad ministeeriumi tellimusel Eesti Kohtuekspertiisi Instituut ja Eesti Keskkonnauuringute Keskus neli korda aastas. Uuring täiendab Tervise Arengu Instituudi uuringuid, mida tehakse harvem, vaid suuremates linnades ning osana rahvusvahelisest uuringust.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099