Autor: Meditsiiniuudised • 15. detsember 2022

Ministeerium: Koolides COVID-19 vastast vaktsineerimist plaanis ei ole

Sotsiaalministeeriumi kooskõlastusringile saadetud vaktsineerimisega seotud määrustega täpsustatakse vaktsineerimise korraldust koolis ja vaktsineerimise korraldamise ülesannete üleandmist terviseametilt haigekassale. Ehkki riiklikku immuniseerimiskavasse lisatakse COVID-19 vaktsiinid, ei ole koolides COVID-19 vastast vaktsineerimist plaanis.
Koolides COVID-19 vastast vaktsineerimist plaanis ei ole.
Foto: Shutterstock

"Meie eesmärk on hoida noorte elusid ja usaldada nende valikuid. Praegu on lapsel võimalik saada vaktsiini perearsti juures, kes saab lapse kaalutlusvõimet hinnates lapse tema soovil vaktsineerida ka siis, kui vanemad on selle vastu. Kooliõdedel selleks selgelt sõnastatud õigus puudub ning seetõttu on praktika koolides erinev. Sotsiaalministeeriumi poole on koolides vaktsineerimise reeglite ühtlustamise palvega pöördunud nii õiguskantsler kui ka mitmed arstide erialaliidud," selgitas tervise- ja tööminister Peep Peterson.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708