Autor: Kadi Heinsalu • 22. detsember 2022

Vaktsiinikahjude kohtuasju on 11, aga ilmselt jäävad need kinniseks

Tallinna Halduskohtusse on selle aasta jooksul laekunud vähemalt üksteist kaebust, kus on taotletud vaktsineerimisest põhjustatud tervisekahju hüvitamist.

Kõik asjad on Tallinna Halduskohtu esindaja sõnul veel menetluses ja suure tõenäosusega kuulutatakse need kinniseks, kuna sisaldavad terviseandmeid ja delikaatseid isikuandmeid. "Seega nende kohtuasjade puhul saab ootama jääda kohtuotsuseid, mille puhul kohus kindlasti kaalub, et kohtuotsuse avaldamisel avaldataks need osad, mis selgitavad kohtu arutluskäiku ja vaktsiinikahju hüvitamise olulisi põhimõtteid, jättes välja kaebaja isiku tuvastamist võimaldavad ja tema terviseseisundit detailselt kirjeldavad andmed," selgitas kohtu esindaja.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099