Autor: Meditsiiniuudised • 20. jaanuar 2023

Apteegireform võib Soomes peaministrist ja arstist enam teeniva apteekri jalgealuse kõikuma lüüa

Soome konkurentsi- ja tarbijaameti aruande kohaselt oli Soome apteekri keskmine tegevuskasum 2018. aastal 252 000 eurot. Ühe apteekri arvestuslik keskmine brutosissetulek jäi seega 20 000 euro kanti kuus, mis on palju rohkem kui arstil või peaministril. Apteegimonopoli kadumine võib olukorda muuta.
70% soomlaste hinnangul oleks nende igapäevaelu lihtsam, kui ravimeid saaks osta poeriiulilt.
Foto: Shutterstock

Helsingin Sanomat võttis apteekide teema luubi alla, kuna tulemas on parlamendivalimised koos uue valitsuse programmi koostamisega. Viimasesse plaanitakse muudatusi, mis võivad eri valdkondades tegutsejaid majanduslikult märkimisväärselt mõjutada. Näiteks võidakse muuta Soome apteegisüsteemi, mille osas on kõige entusiastlikum Soome kaubanduse eestkosteorganisatsioon Kaupan liitto.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099