Autor: Margot Vent • 30. jaanuar 2023

Kohalikud tootjad ei suuda lahendada Läti ägedat ravimipuudust

Läti apteekides napib ravimeid ja tarneid ei tule. Logistilised häired mõjutavad ka kohalikke ravimiettevõtteid - ettenägematut puudust tööstus kohe lahendada ei suuda. Suurim puudus on antibiootikumidest ja lastele mõeldud ravimitest, mida kohapeal toodetakse vähe või üldse mitte.
Lätis on ravimite nappus saavutanud haripunkti.
Foto: Shutterstock

"Arstid kirjutavad välja kaks-kolm eri ravimit lootuses, et inimene neist vähemalt ühte apteegist saab. Sügisest saadik kestnud ravimite - eriti antibiootikumide - nappus on saavutanud haripunkti," vahendas Läti rahvusringhääling Jelgava polikliiniku juhataja Kintija Barloti sõnu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099