Autor: Meditsiiniuudised • 31. jaanuar 2023

Tulevikus tuleb kooliminejail ehk kontrollida lasta ka hammaste tervist

Esmaspäeval kohtunud sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni ja Eesti Hambaarstide Liidu esindajad arutasid hambaravi rohkematele inimestele kättesaadavaks muutmise võimalusi. Muu hulgas arutleti võimaluse üle lisada koolieelsesse tervisekontrolli nägemise ja kuulmise kontrolli kõrval ka hammaste kontroll.
Praegu on 30% Eesti lastest hambaarstide jaoks "kadunud".
Foto: Shutterstock

Minister Riisalo sõnul tuleks tervisest rääkida terviklikult, ent kui inimesel on hambaravi, suuhügieeni ja ortodontia seisukohalt juba lapsepõlvest tugev põhi all, on tema üldtervis ka täiskasvanuna parem.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099