Autor: Meditsiiniuudised • 7. veebruar 2023

Lapsevanemate teadlikkus emakakaelavähki põhjustavast viirusest on madal

Pooled Eesti lapsevanematest ei tea piisavalt papilloomviiruse ehk HPV kohta, küll aga osatakse seda seostada emakakaelavähi tekkega, teatas uuringu läbiviinud terviseamet.
Neiu pärast HPV vastase vaktsiini saamist.
Foto: Shutterstock

Oma teadmisi peab piisavaks vaid iga kolmas küsitletu, kusjuures keskmisest veidi kindlamalt tunnevad end selles teemas naised ja HPV vaktsineerimise sihtgruppi kuuluvate 12-14aastaste tütarlaste vanemad. Terviseameti nakkushaiguste epidemioloogia osakonna peaspetsialist Kerli Reintammi sõnul vaktsineeritakse tütarlapsi koolides HPV vastu, sest see kaitseb neid tulevikus emakakaelavähi eest. "Kuna terviseteadlikkus saab sageli alguse kodust, siis on lastevanemate teadlikkuse tõstmine selles teemas väga vajalik,” ütles Reintamm.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708