Kuula artiklit
Autor: Meditsiiniuudised • 8. veebruar 2023
Kuula artiklit

Kolmepoolsel kohtumisel on teemadeks lisapuhkepäevad ja hooldussektori miinimumpalk

Tervise- ja tööminister Peep Petersoni kohtumine tööandjate ja ametiühingutega keskendub lisapuhkepäevadele ja hooldussektori miinimumpalgale.

Kolmepoolsel kohtumisel arutatakse nädalavahetusele langeva riigipüha eest vaba päeva andmist ja hooldussektori miinimumtasu.
Foto: Schutterstock

Eesti Tööandjate Keskliidu ja Eesti Ametiühingute Keskliidu ning minister Peep Petersoni vahel keskendub sektoripõhiste palgalepete arvu suurendamisele, nädalavahetusele langeva riigipüha eest vaba päeva andmise ning ILO konventsioonidega ühinemise küsimustele.

Sügisel vastu võetud Euroopa direktiiv ootab ka Eestilt tegevuskava, kuidas aidata vähemalt 80 protsendil töötajatest saada osa üleriiklikest palgalepetest. Oleme partneritega palju koostööd teinud ja usaldust kasvatanud ning nüüd on aeg seda usaldust rohkem rakendada erinevates majandussektorites palgalepete läbirääkimisel,“ ütles Peterson.

Ministri sõnul on oluline, et lauale võetakse ka ühe uue palgaleppe sõlmimine, milleks on hooldustöötajate palgalepe. Peterson pakub välja, et hooldesektori miinimumid võiks ühtlustada tervishoiu vastava taseme palgamiinimumidega. Hooldaja palk haiglas tõuseb 1. aprillist 1160 eurole kuus.

Loe lisaks
Hooldustöötajate põuale tooksid leevendust kõrgem palk ja paremad töötingimused

Teemadest on taas päevakavas ka vaba päeva andmine nädalavahetusele langeva riigipüha eest. Selle juures oodatakse ennekõike tööandjate seisukohti ja arvamust kompromiss-versioonile, et lisapuhkepäeva võivad saada jaani- ja jõulupühad.

Sooduspensionite reformiks mullu sõlmitud hea tahte kokkuleppega seonduvatest küsimustest on arutelu all tööst põhjustatud haiguste hüvitamise põhimõtted ning karjäärivahetuse pilootprogramm Töötukassas.

Kolmepoolne kohtumine toimub 8. veebruaril.

Kolmepoolsel kohtumisel on teemadeks lisapuhkepäevad ja hooldussektori miinimumpalk
Kuula artiklit

Kolmepoolsel kohtumisel on teemadeks lisapuhkepäevad ja hooldussektori miinimumpalk

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099