Autor: Margot Vent • 16. veebruar 2023

Uuring: COVID-19järgne diabeedi tekkerisk püsib ka omikrontüve levikuperioodil

Ameerika Ühendriikides tehtud uuringu tulemuste kohaselt püsib COVID-19 põdenud inimeste suurem risk haigestuda diabeeti ka omikrontüve levikuperioodil. Diabeedidiagnooside ja COVID-19 põdemise vahelise seose põhjus ei ole veel selge, küll aga leiti, et vaktsineeritus vähendab diabeediriski.
Teadlased ei ole päris kindlad, kuidas COVID-19 diabeediriski suurendab.
Foto: Shutterstock

Teisipäeval ajakirjas JAMA Network Open avaldatud uuringu käigus uurisid Los Angelese Cedars Sinai meditsiinikeskuse teadlased enam kui 23 000 vähemalt korra COVID-19 põdenud täiskasvanu haiguslugu, keskendudes sellele, kui tõenäoline on diabeedi, kõrge vererõhu või kõrge kolesteroolitaseme diagnoosi saamine kolme kuu jooksul pärast COVID-19sse nakatumist, vahendas cnn.com.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708