Autor: Meditsiiniuudised • 21. veebruar 2023

Inimarengu aruanne: Head vaimset tervist näitab võime säilitada tegutsemistahet igas olukorras

Sotsiaalministeeriumi vaimse tervise osakonna juhataja Anniki Lai tõi teisipäeval Riigikogus sedapuhku vaimse tervise teemale keskenduva Eesti inimarengu aruande (EIA) tutvustamisel välja, et aruanne annab ühiskonnale sõnumi vaimse tervise olulisusest ning kõigi vastutusest Eesti inimeste vaimse tervise toetamisel.
Seekordne inimarengu aruanne keskendub vaimse tervise teemale.
Foto: Eesti inimarengu aruanne

"Meie kaugemaks sihiks on jõuda tervikliku vaimse tervise süsteemini, kus toimivad üheaegselt kõik osad, alates inimeste endi võimest end hoida ja vajadusel aidata, kättesaadav on kogukonna pakutav tugi ja esmavajalikud teenused, kuni kõige keerukama arstiabini välja. Kõik osad on võrdselt tähtsad ja hetkel pole üheski neis pilt liiga hea," ütles Lai vaimse tervise tegevuskavas esitatud ministeeriumi sihtidele keskendudes.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708