Autor: Olesja Vellend • 1. märts 2023

Doktor Vellend: Endometrioos mõjutab üht naist kümnest

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) naistearst doktor Olesja Vellend rõhutas kolmapäeval tähistataval ülemaailmsel endometrioosi teadlikkuse päeval, et tegu on raske haigusega, mis mõjutab üht naist kümnest ja hinnanguliselt 200 miljonit naist kogu maailmas. Eesti rahvaarvu suuruse inimrühma kohta lisandub igal aastal umbes tuhat ägedat juhtu.
Olesja Vellend.
Foto: PERH

Vaatamata laiale levimusele on endometrioos kui haigusseisund meditsiinis alahinnatud, mistõttu ei leia naised õigeaegset ja vajalikku tuge: suur osa naistest kuuleb sõna "endometrioos" esmakordselt alles diagnoosi saamise ajal, ehkki aastatepikkune valu annaks põhjust juba varem arsti poole pöörduda.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099