Autor: Meditsiiniuudised • 1. märts 2023

TAI uuring: Iganädalaste tervisekaebustega on kimpus 78% vastanud kooliõpilastest

Tervise Arengu Instituudi (TAI) avaldatud mulluse Eesti kooliõpilaste tervisekäitumise uuringu andmetel on noorte hinnangud oma tervisele, eluga rahulolule ning peresuhetele viimase nelja aastaga langenud ning iganädalaste tervisekaebustega on kimpus 78% vastanutest.
Poiste riskikäitumine on paranemas, tüdrukute oma aga hakkab enam muret tegema.
Foto: Shutterstock

Uuringu juhi, TAI teaduri Leila Oja sõnul on poiste puhul mõningane positiivne muutus toimunud nii tubakatoodete, alkoholi kui ka kanepi tarvitamises: "Võrreldes 2018. aastaga on kanepit tarvitanud ja korduvalt alkoholijoobes olnud poisse vähem kui neli aastat tagasi. Tüdrukute seas on need näitajad jäänud samale tasemele. Samuti on e-sigarettide tarvitamine poiste hulgas märgatavalt langenud, kuid tüdrukute seas hoopis tõusnud," rääkis Oja.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708