Autor: Margot Vent • 8. märts 2023

Uuring: kuni veerandil Soome naistest on vere ferritiinitase madal

Soomes laboriteenuseid pakkuva ettevõtte 2021. aasta novembrist 2022. aasta oktoobrini 22 000 naise seas tehtud uuring näitas, et kuni veerandil Soome naistest on vere ferritiinisisaldus alla alumise võrdluspiiri või madalas vahemikus.
Uuring: kuni veerandil Soome naistest on vere ferritiinitase madal.
Foto: mediuutiset.fi

Sotsiaal- ja tervishoiuteenustega tegeleva ettevõtte Mehiläinen alla kuuluva Puhti Lab Oy andmeil oli umbes kuuel protsendil tulemus üle ülemise võrdluspiiri ja umbes kaheksal protsendil alla alumise võrdluspiiri, kirjutas mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099