Autor: Meditsiiniuudised • 23. märts 2023

Uuring: vaimse tervise abi kättesaadavuse tagaks ühtne riiklik koordinatsiooniüksus

Sotsiaalministeeriumis tutvustati kolmapäeval välisriikide psühholoogilise astmelise abi mudelite analüüsi uuringu tulemusi ja ministeeriumi järgmisi samme astmelise abi väljatöötamisel ning arutleti koostatud näidismudeli üle. Ilmnes, et vaimse tervise abi kättesaadavuse tagaks ühtne riiklik koordinatsiooniüksus.
Värske uuringu andmeil tagaks vaimse tervise abi kättesaadavuse ühtne riiklik koordinatsiooniüksus.
Foto: Shutterstock

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on vaimse tervise probleemid üks suurim rahvatervise oht, kusjuures eriti on esile kerkinud meeleolu-, ärevus- ning sõltuvushäired, mille levimused on viimastel aastatel (sh Covid-19 pandeemia valguses) kasvanud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708