Autor: Margot Vent • 29. märts 2023

Tampere defibrillaatorid ja kaamerad on valmis elusid päästma

Soomes, Tamperes on kolmel turul teadaolevalt Euroopa esimesed defibrillaatorid, mis annavad endast märku vilkumise ja hääle abil. Samuti on linnas sajad kaamerad, mis annavad häire, kui kukkunud inimene teatud aja jooksul püsti ei tõuse.
Turul paiknev defibrillaator annab endast märku vilkumise ja hääle abil.
Foto: Insta

Et defibrillaatori leidmine võib paanikaolukorras keeruline olla, on ettevõtte Insta välja töötanud Tampere turgudel (Laukontori, Keskustori ja Tammelantori, toim) asuvad defibrillaatorid, mis teevad häält ja vilgutavad tulesid, mis muudab seadmed senisest lihtsamini leitavaks, kirjutab yle.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099