Autor: Meditsiiniuudised • 10. aprill 2023

Terviseamet: millele pöörata tähelepanu hambakaunistuste paigaldamisel?

Vaatamata sellele, et tegemist on lihtsa protseduuriga, võivad sellega kaasneda teatud terviseriskid. Arvestada tuleb vastunäidustustega ning soovitatav on pidada silmas Eesti Hambaarstide Liidu soovitust suuõõne protseduure lasta teostada vaid hambakliinikus.
Hambakaunistused on inimesele vastunäidustatud näiteks juhul, kui esineb patoloogiline hambumus.
Foto: Shutterstock

Hambakaunistusi on erinevaid: kivikesi, väärismetallist elemente ja -kujukesi koos kiviga. Kaunistuste disainid võivad olla imepisikesed, aga võivad katta ka kogu hamba. Protseduuril tuleb tähelepanu pöörata sellele, kuidas ehe hamba külge kleepub, kuidas see mõjutab hammaste tervist ja kas protseduur on inimese jaoks ohutu, vahendas terviseamet.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708