Autor: Margot Vent • 13. aprill 2023

Soomes kahekordistus mittekiireloomulist arstiabi üle poole aasta oodanute arv

Soome tervise ja heaolu instituudi (THL) statistikast selgus, et Soomes tõusis eriarsti juurde saamist üle poole aasta oodanute arv möödunud aasta lõpuks enam kui 20 000 inimeseni, mis on pea kaks korda rohkem kui aasta varem.
Soomes kasvas mittekiireloomulise arstiabi saamist ootajate arv aastaga kaks korda.
Foto: Shutterstock

Möödunud aasta lõpus oli mittekiireloomulist arstiabi üle poole aasta oodanute arv üle 20 000 inimese, mis moodustas ligi 12,7% kõigist mittekiireloomulise eriarstiabi ootejärjekorras olnutest. Aasta varem oli üle poole aasta oodanuid ligi 10 800, mis moodustas 6,8% kõigist ootejärjekorras olnutest, vahendas Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708