Autor: Meditsiiniuudised • 20. aprill 2023

Uuring: Personaliseeritud melanoomi vaktsiin võib ära hoida vähi taastekke

150 melanoomioperatsioonil käinud inimese seas tehtud uuringu tulemustest selgus, et uudset, inimese kasvaja geneetilistele muutustele kohandatud vähivaktsiini ja immunoteraapiaravimit saanud patsiendid jäid 18 kuud hiljem vähivabaks suurema tõenäosusega kui vaktsiini mittesaanud patsiendid.
Värske uuringu kohaselt võib personaliseeritud melanoomi vaktsiin võib ära hoida vähi taastekke: 84 patsienti 107st olid 18 kuu pärast endiselt remissioonis.
Foto: Shutterstock

Möödunud pühapäeval Ameerika vähiuuringute assotsiatsiooni (AACR) aastakoosolekul tutvustatud tulemused pakuvad esimese selge tõendi selle kohta, et vaktsiin, mis on loodud sihtima patsiendi kasvaja mutatsioone, võib takistada selle taasteket, vahendas science.org.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708