Autor: Meditsiiniuudised • 4. mai 2023

Uuring seostab rindade tiheduse muutumise kiirust rinnavähi diagnoosi saamise riskiga

Teadlased on juba pikalt teadnud, et tihedate rindadega naistel on suurem risk rinnavähi tekkeks. Eelmisel nädalal ajakirjas JAMA Oncology avaldatud uuringu tulemuste kohaselt näib rindade tiheduse muutumise kiirus aga olevat seotud rinnavähi diagnoosi saamise riskiga.
Ameerikas saavad naised igal-aastaselt mammograafiaga sõeluuringus osaleda juba alates 40. eluaastast.
Foto: Shutterstock

"Me teame, et invasiivset rinnavähki diagnoositakse harva samaaegselt mõlemas rinnas, mistõttu ei ole üllatav, et täheldasime võrreldes loomuliku tiheduse vähenemisega aeglasemalt tihedust kaotanud rinnanäärmes vähi teket," ütles St. Louisi Washingtoni ülikooli meditsiinikooli kirurgiadotsent ja uuringu esimene autor Shu Jiang CNNile.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099