Autor: Margot Vent • 18. mai 2023

Erektsioonihäirete üle kurdavad tavapärasest nooremad mehed nii Soomes kui ka Eestis

Soomes ravitakse erektsioonihäireid võrreldes koroonaeelse ajaga kordi enam, kusjuures probleemid on suhteliselt levinud juba 40ndates aastates meeste seas. Androloogiaprofessor Margus Punabi kinnitusel on meil 40-55aastased mehed juba aastaid moodustanud suurema osa seksuaalhäiretega pöördunuist.
Soomes ravitakse erektsiooniprobleeme koroona järel kordi rohkem.
Foto: Shutterstock

Sotsiaal- ja tervishoiuteenustega tegeleva ettevõtte Mehiläinen visiidiandmed näitavad, et mullu diagnoositi neil erektsioonihäireid ligi viis korda sagedamini kui viis aastat tagasi. Kui tavaliselt peetakse erektsioonihäireid üle 60aastaste probleemiks, siis nüüd saavad esmasdiagnoose juba üle 40aastased. Seejuures on erektsiooniprobleemid suhteliselt levinud juba 40ndates aastates meeste seas, vahendas mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708