Autor: Meditsiiniuudised • 23. mai 2023

Küsitlus: Ligi pooled töötajatest on kogenud vaimset kurnatust

Peaasi.ee tehtud emotsionaalse enesetunde küsitlusest selgus, et 46% organisatsioonide töötajatest on hiljuti kogenud vaimset kurnatust, 38% esineb uneraskusi, 35% depressiooni ja 34% ärevuse tunnuseid.
Enam kui kolmandik küsitletuist on hiljuti tundnud uneraskusi, depressiooni ja ärevuse tunnuseid.
Foto: Shutterstock

"Kahe varasema aastaga võrreldes on tulemused üldjoontes sarnased: sarnaselt varasemate küsitlustega on ka tänavu nooremad vastajad välja toonud rohkem eri vaimse tervise raskuste tunnuseid," selgitas Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa, lisades et majanduslikust seisukohast on vaimse tervise probleemide ennetamine tööandjale soodsam kui tagajärgedega tegelemine.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099