Autor: Margot Vent • 23. mai 2023

Lätis võib teatud haiglates väheneda kiire abi kättesaadavus

Inflatsioonist tulenevate lisakulude katmise võimalusi otsiva Läti tervishoiuministeerium on koostanud ettepanekud haiglavõrgu korrastamiseks. Muuhulgas plaanitakse piirata kirurgide ja anestesioloogide ööpäevaringset kättesaadavust teatud haiglates.
Läti plaanib piirata kirurgide ja anestesioloogide ööpäevaringset vastuvõttu.
Foto: Shutterstock

Läti haiguste ennetamise ja tõrje keskuse (SPKC) andmetel suri Lätis 2021. aastal 3679 inimest, kelle puhul kanti hiljem statistikasse märge "meditsiiniliselt välditav surm", mis tähendab, et nad ei oleks surnud, kui oleksid saanud piisavat arstiabi, vahendas Läti rahvusringhääling.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708