Autor: Margot Vent • 25. mai 2023

Meditsiinitehnoloogia aitas halvatud mehe taas kõndima

Üle kümne aasta tagasi mootorrattaõnnetuse tagajärjel halvatuks jäänud mees saab tänu Šveitsi föderaalses tehnoloogiainstituudis välja töötatud ja implanteeritud aju ja seljaaju vahel neuroloogilise ühenduse loovale liidesele taas kõndida.
Foto: Gilles Weber/CHUV

Õnnetuses said kahjustada nii 40-aastase Gert-Jan Oskami jalad, käed kui ka kere. Tehnoloogia abil suudab ta olenevalt päevast kõndida vähemalt sada meetrit ja seista mõne minuti käsi kasutamata, kirjutab CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099