Autor: Meditsiiniuudised • 25. mai 2023

Teadlased: Keskkonnast leitava DNA kasutamine võib kaasa tuua eetilisi probleeme

Ameerika Ühendriikide Florida ülikooli teadlastel on õnnestunud leida õhust, veest ja liivast kvaliteetset inimese DNAd, mille proovide abil saab tuvastada inimesi ja nende haigusi. Keskkonnast leitava DNA kasutamine võib aga nende hinnangul kaasa tuua eetilisi probleeme.
Inimesed eritavad kogu aeg väikeses koguses higi, sülge, verd ja naharakke, koos millega levib kõikjale ka nende DNA.
Foto: Shutterstock

USA teadusajakirjas Smithsonian avaldatud uudis tekitas mitmeid eetilisi küsimusi inimeste privaatsuse kohta, kuna väga isiklikud esivanemate ja tervisega seotud andmed on keskkonnas vabalt kättesaadavad, vahendas mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099