Autor: Meditsiiniuudised • 26. mai 2023

Patsiendi vägistamises kahtlustatud arst vabanes süüdistusest, ent pidi siiski trahvi maksma

Rootsis tegi apellatsioonikohus otsuse asjas, kus arst oli naispatsiendi väitel ta läbivaatuse käigus vägistanud. Süüdistusest küll loobuti, ent kohus määras arstile rahatrahvi patsiendiandmete vaatamise eest.
Patsiendiandmete vaatamine tõi arstile 500eurose trahvi.
Foto: Shutterstock

Nimelt oli arst pärast seda, kui naine oli teatanud vägistamiskahtlusest politseile ja haiglale, sisenenud patsiendiinfosüsteemi, et kontrollida, kas naine oli arvataval vägistamispäeval kliinikus ravil käinud. Nii ringkonnakohus kui ka apellatsioonikohus leidsid, et arst tegutses ebaseaduslikult, vahendas mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099