Autor: Margot Vent • 30. mai 2023

Uuring: Ema diabeet suurendab lapse lülisamba väärarengute riski mitmekordselt

Soome Turu ülikooli ja ülikooli haigla, Helsingi ülikooli ja ülikooli haigla ning tervise ja heaolu instituudi (THL) doktoritöö projekti käigus uuriti lülisamba väärarengute levimust Soomes aastatel 1997–2016 ja leiti, et ema diabeet suurendab lapse lülisamba väärarengute riski mitmekordselt.
Uuringu käigus leiti, et ema diabeet, reumatoidartriit, viljakusravis kasutatud östrogeen ja hepariin ning ema suitsetamine raseduse esimesel trimestril suurendavad lülisamba väärarengute riski märkimisväärselt.
Foto: Shutterstock

Samuti avatati seos sageli seoses emade suitsetamise ja viljakusraviga kasutatavate ravimite, nagu östrogeen ja hepariin, ja lülisamba väärarengute vahel, kirjutas mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099