Autor: Margot Vent • 1. juuni 2023

WHO: Ukraina tervishoidu on sõja ajal rünnatud rohkem kui mis tahes muudes konfliktides

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) teatas teisipäeval, et on pärast Venemaa sissetungi Ukrainas registreerinud 1004 tervishoiu vastu suunatud rünnakut, mis on suurim organisatsiooni konfliktides registreeritud rünnakute arv.
Sõja ajal on Ukrainas registreeritud 121 meditsiinilisele transpordile suunatud rünnakut.
Foto: Shutterstock

"WHO kinnitatud 1004 rünnakut viimase 15 kuu jooksul kestnud täiemahulise sõja jooksul on nõudnud vähemalt 101 inimelu. Nende seas on nii tervishoiutöötajaid kui ka patsiente, ent vigastada saanuid on palju rohkem," vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099