Autor: Meditsiiniuudised • 7. juuni 2023

8 näidet, kuidas tehnoloogia aitab vanadust paremaks muuta

Südamestimulaatorid, kunstliigesed ja erinevad sensorid aitavad inimesel elada kvaliteetsemat elu ka eakamana. Kuidas edasi, selle üle hakkavad tuleval TalTechi innovatsioonifestivalil arutlema teadlased.
Hetkel liigutakse TalTechi teadlaste sõnul personaalmeditsiini suunas.
Foto: Shutterstock

Veel kolmkümmend aastat tagasi oli haigete jalgadega eaka elu kurb. Nüüd lubab kunstliiges tugikepi nurka visata ja soovi korral ehk isegi tervisesporti teha. Südamestimulaatorit peaaegu ei märka, olemas on erinevad ajustimulaatorid, diabeetikud jälgivad uudse sensori toel reaalajas veresuhkru taset ning neeruasendusravil kasutatakse valguse abi reaalajas vere puhastamise jälgimiseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099