Autor: Margot Vent • 15. juuni 2023

Kas tauriin võib pikendada ka inimese eluiga?

Ameerika Ühendriikide teadlased avastasid katsete käigus, et tauriinilisand pikendas hiirte eluiga ja tagas ahvidele pikema aja jooksul parema tervise. Järgmisena on plaanis uurida, kas see võiks samamoodi mõjuda ka inimesele.
Tauriinilisand pikendas hiirte elu ja parandas ahvide tervist.
Foto: Shutterstock

Tauriin on inimkehas leiduv aminohape, mida täiskasvanutel on umbes üks gramm iga keha kilogrammi kohta, vastsündinute kehas aga on selle sisaldus 80% kõrgem kui 65aastastel. Seega organismi vananedes tauriini kontsentratsioon organismis väheneb. Hiirte ja ahvidega tehtud katsetest aga ilmnes, et tauriinilisandi võtmine võib vananemist aeglustada, vahendas mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099