Autor: Meditsiiniuudised • 15. juuni 2023

TAI: Psüühika- ja käitumishäireid registreeriti veidi enam

Tervise Arengu Instituudi (TAI) tervisestatistika ja terviseuuringute andmebaasis avaldatud psühhiaatriateenuse statistikast selgub, et psühhiaatrid registreerisid mullu ambulatoorsetel vastuvõttudel protsendi võrra enam psüühika- ja käitumishäireid kui aasta varem.
Psüühika- ja käitumihäireid registreeriti tunamullusest protsendi võrra enam.
Foto: TAI

Psühhiaatriateenuse osutajatelt kogutud andmete põhjal käis mullu psühhiaatri vastuvõtul ligi 94 000 psüühika- ja käitumishäire diagnoosiga inimest. Psühhiaatri patsientide hulgas oli sarnaselt varasemate aastatega rohkem naisi kui mehi ja kuni 15aastaste seas rohkem poisse kui tüdrukuid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708