Autor: Meditsiiniuudised • 26. juuni 2023

TAI uuring: puugid elutsevad pea kõikides linnaparkides ja terviseradadel

Tervise Arengu Instituut viib läbi uuringut, mille esimeses etapis korjati linnapuuke haljasaladelt. Puuke leiti tervise- ja kettagolfiradadelt ning haljasaladelt, enim puuke oli Valga Priimetsa terviserajal. Linnapargid olid üldiselt hästi hooldatud ja seal oli puugioht madal.
TAI uuringu esimese etapi kokkuvõtte kohaselt on terviseradade ääres olevatel haljasladel puugioht suur, linnade keskpargid seevastu on hästi hooldatud ja puugioht püsib neis madal.
Foto: Tervise Arengu Instituut

Linnapuukide uuringu raames viisid 24. maist 8. juunini TAI nakkushaiguste uuringute osakonna teadurid läbi puugikorje Eesti linnade rohealadelt. Uurijad „surfasid“ selle aja peale läbi 55 750 m2 47 linnas ja 51 haljasalal.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099