Autor: Meditsiiniuudised • 30. juuni 2023

RAADIOS: Meis voolav veri on kui omaette maailm

Tänases Terviseuudiste saates tuleb juttu verest. Küsimusele, mida doonorverega tehakse enne ülekande tegemist, vastab regionaalhaigla verekeskuse juhataja Ave Lellep.
Fotol: Regionaalhaigla verekeskuse juht Ave Lellep.
Foto: Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Kuigi veri voolab meis kõigis, siis tegelikult teab tavainimene sellest üsna vähe. Milleks inimesel verd vaja on, mida see endast kujutab, kes sobib doonoriks ja kes doonorverd vajavad? Muuhulgas vastab ta küsimusele, mis on leukotsüüdid ja mille pärast neid üldse vaja on. Neile ja muudelegi verd puudutavatele küsimustele vastab lihtsas keeles regionaalhaigla verekeskuse juht Ave Lellep. Saadet juhib Violetta Riidas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708