Autor: Meditsiiniuudised • 29. juuni 2023

Eesti aitab Ukraina võitlejaid ja nende lähedasi psühholoogilise esmaabiga

Eesti vaimse tervise spetsialistid aitavad lähema aasta jooksul Ukraina võitlejaid ja nende lähedasi, pakkudes peredele psühholoogilist esmaabi ning korraldades vaimse tervise nõustamiskoolitusi Ukraina tervishoiuasutustele.
Psühholooge on vaja nii ajutiselt okupeeritud aladel elavatele inimestele, rindealadel elanikele, riigisiseselt ümberasustatud isikutele kui ka neile, kellel on sugulased okupeeritud aladel.
Foto: Shutterstock

Eesti ekspertide esimene visiit Ukrainasse toimub juulis. MTÜ Eesti Meditsiiniekspordi klastri juhatuse liige Inge Suderi sõnul korraldavad nad projekti raames erialaseid koolitusi ja teabepäevi kokku 200-le Ukraina tervishoiuspetsialistile ja kõrgkoolide õppejõududele. "Samuti nõustavad Eestist pärit vaimse tervise spetsialistid Ukrainas kohapeal psühholoogilise traumaga peresid,“ rääkis Suder.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708