Autor: Meditsiiniuudised • 4. juuli 2023

Tervisekassa tasutud hambaravi saab kindlate kriteeriumite alusel ka täiskasvanu

Täiskasvanutel kaetakse kõik hambaravi kulud juhul, kui perearst või eriarst on määranud patsiendile elupuhuse hambaravi õiguse. Tervisekassa selgitab lähemalt, mis tingimustel, kuidas ja kellele saab tervisekassa kulul hambaravi määrata.
Täiskasvanud, kelle tervislik seisund vastab kindlatele kriteeriumitele, saavad tervisekassa poolt hüvitatavat hambaravi.
Foto: Shutterstock

Tervisekassa hambaraviteenuse juht Marjo Sinijärve sõnul ei ole sageli arstid ega patsiendid täiskasvanutele tagatud hambaravi võimalusest teadlikud. Seetõttu viibib inimese suu- ja hambahaiguste ravi ning tekivad raskete tagajärgedega tüsistused. "Eriti oluline on õigeaegne ravi nendel patsientidel, kelle üldhaiguse ravi seisukohast on oluline, et suuõõs oleks infektsioonivaba,” tõdes Sinijärv.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708