Autor: Kristiina Käit • 5. juuli 2023
Aspartaami mõju tervisele on WHO ekspertide luubi all
Aastakümneid pärast seda, kui aspartaami kasutamine kiideti USAs kasutamiseks heaks, on ülemaailmsed tervishoiuasutused hakanud uuesti analüüsima selle mõju tervisele.
Aspartaam on magusaine, mida kasutatakse muu hulgas paljudes karastusjookides.
Foto: Shutterstock
Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) Rahvusvaheline Vähiuuringute Agentuur analüüsis värskelt magusaine võimalikku kantserogeenset mõju. Eraldi nii WHO ja ÜRO komitee, toidu lisaainete ühine ekspertkomitee, ajakohastab nüüd oma riskihinnangut, sealhulgas seda, mida ta peab ohutuks päevadoosiks. Analüüsid tehakse avalikuks 14. juulil, kirjutas CNN.