Autor: Kristiina Käit • 5. juuli 2023

Aspartaami mõju tervisele on WHO ekspertide luubi all

Aastakümneid pärast seda, kui aspartaami kasutamine kiideti USAs kasutamiseks heaks, on ülemaailmsed tervishoiuasutused hakanud uuesti analüüsima selle mõju tervisele.
Aspartaam ​​on magusaine, mida kasutatakse muu hulgas paljudes karastusjookides.
Foto: Shutterstock

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) Rahvusvaheline Vähiuuringute Agentuur analüüsis värskelt magusaine võimalikku kantserogeenset mõju. Eraldi nii WHO ja ÜRO komitee, toidu lisaainete ühine ekspertkomitee, ajakohastab nüüd oma riskihinnangut, sealhulgas seda, mida ta peab ohutuks päevadoosiks. Analüüsid tehakse avalikuks 14. juulil, kirjutas CNN.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099