Autor: Margot Vent • 31. juuli 2023

Novo Nordiski kaalulangetusravim Wegovy jõudis Saksamaal turule

Taani ravimitootja Novo Nordisk tõi Saksamaal ehk ettevõtte jaoks esimesel suurel Euroopa turul müügile kaalu langetava ravimi Wegovy, lootes, et sakslased hakkavad oma taskust maksma sadu eurosid ravimi eest, mida riiklik tervisekindlustus aastakümneid vana kaalulangetusravimite hüvitamist keelava seaduse alusel ei kata.
Kaalulangetusravimile Wegovy ennustatakse Saksamaal suurt nõudlust.
Foto: Shutterstock

Patsientidel koos treeningu ja elustiili muutmisega kasutades kehakaalu umbes 15% vähendav ravim oli seni saadaval vaid Ameerika Ühendriikides ning Euroopa väikestel turgudel Norras ja Taanis, vahendab Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099