Autor: Margot Vent • 1. august 2023

Soome arst: tätoveerimine praeguse info kohaselt nahavähi riski ei tõsta

Tätoveeringute terviseriske uurinud Soome Helsingi ja Uusimaa haiglapiirkonna (Hus) dermatoloogiaspetsialisti Nicolas Klugeri kinnitusel tätoveerimine praeguse info põhjal nahavähi riski ei tõsta ja sellega kaasnevad terviseriskid on haruldased.
Soome nahaarsti kinnitusel tätoveerimine praeguse info põhjal nahavähi riski ei tõsta ja sellega kaasnevad terviseriskid on haruldased.
Foto: Shutterstock

Klugeri sõnul võib sünnimärgi kontrollimine ja selle muutuse märkamine tätoveeritud nahal olla raskendatud, ent tavaliselt väldivad tätoveerijad sünnimärkidele tätoveerimist. Ka vaktsineerimine, kanüüli panemine, insuliini- või epiduraalsüsti tegemine ei ole doktori sõnul probleem ning kirurgid püüavad võimalusel tätoveeringu koha lõikamist vältida pelgalt esteetilistel põhjustel, vahendab Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708