Autor: Kadi Heinsalu • 24. august 2023

Kohtusaalist: selle peavaluga vaktsiinihüvitist ei saa

Esimeste kohtulahenditeni on jõudnud COVID-19 vaktsineerimisest tekkinud tervisekahju hüvitamisest keeldumised. Juuli alguses jõustus patsiendi jaoks kaotusega lõppenud otsus, kus ta soovis 2000 eurot peavalude eest.
Foto: Mirza Kadic

2000 eurot on mõõduka raskusega tervisekahjustuse määr ja alla selle hüvitist isegi ei määrata. Tallinna halduskohtus jõustus 4. juulil kohtuotsus, mille sisuks oli pärast teist COVID-19 vaktsiinidoosi alanud peavalud. Patsient soovis saada hüvitist 2000 eurot, kuid tervisekassa keeldus ja edasi liikus juhtum kohtusse. Kaebaja seostas peavalusid vaktsineerimisega, vastustaja tervisekassa seost ei leidnud. Kohus jäi samuti seisukohale, et seos puudus ja jättis kaebuse rahuldamata, menetluskulud osaliste kanda.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708