Autor: Margot Vent • 28. august 2023

Apteekrid ja proviisorid võrdsustaksid proviisori lähtetoetuse õe/eriarsti omaga

Eesti Apteekrite Liidu ja Eesti Proviisorite Koja möödunud nädalal sotsiaalministeeriumile saadetud ravimiseaduse muutmise ja tervishoiuteenuste korraldamise seaduse muutmise seaduses (lähtetoetused) planeeritavaid muudatusi puudutavas arvamuses tegid ühendused ettepaneku võrdsustada proviisori lähtetoetus õe/eriarasti lähtetoetusega ja määrata eelnõu praegune lähtetoetuse suurus farmatseudi lähtetoetuseks.
Apteekrid ja proviisorid võrdsustaksid proviisori lähtetoetuse õe/eriarasti lähtetoetusega.
Foto: Shutterstock

"Praegune süsteem oli toimevõimetu. Uus on kindlasti parem ning aitab kaasa farmaatsiaspetsialistide tööleasumisele väljaspoole suuremaid linnu ja linnapiiri taga asuvaid kaubanduskeskusi. Meie hinnangul on lähtetoetuse suurus motiveeriv ning lähtetoetuse saamise tingimused väga head (linna ainsas apteegis ning väljaspool linnu 10 km lähimast linnast ja 5 km lähimast apteegist). Praegusel juhul on lähtetoetuse saamise tingimused proviisorile ja farmatseudile ühesugused. Seega ei tundu olevat toetuse maksjale vahet, kas tööle asub proviisor või farmatseut. Meie sellega päriselt ei nõustu," seisis kirjas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099